TRANSLATE
Multumim!
Publicitate
Recomandari
RO-
DATASAT

RO-
e-avantaj

4G
WiMAX

Service TV

Softuri TV

Parteneri
DTH - receptie TV satelit

Depanare Grup

e-Decodare Grup


Ремонт аппаратуры (схемы, справочники, документация)

PublicitateTop postatori
Costin (3946)
 
stanley (726)
 
titus08 (648)
 
BUGHIU (632)
 
fox (226)
 
Florin Tv (162)
 
nicumicu47 (103)
 
schiopuion (85)
 
ionica68 (81)
 
dan2626 (66)
 

Google PageRank
Powered by MyPagerank.Net
Informatii trafic
Google bot
Schimb

Nivelul zgomotului transmis de aparatele electrocasnice

In jos

Nivelul zgomotului transmis de aparatele electrocasnice

Mesaj Scris de Costin la data de Sam 28 Aug 2010 - 13:31

In perioada 23-30 iunie 2010, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a verificat respectarea prevederilor legale privind stabilirea conditiilor de introducere pe piata a aparatelor electrocasnice in functie de nivelul zgomotului transmis prin aer.

Au fost verificati 391 de operatori economici si 14 499 aparate electrocasnice, constatandu-se abateri la 207 de operatori economici (52,94%) şi 4 020 de produse. S-a dispus masura opririi temporare de la comercializare pentru 3733 de produse, pana la remedierea deficientelor constatate si s-au aplicat 130 amenzi contraventionale, in valoare de 384 100 lei si 94 de avertismente.

Abateri constatate:

1. Informarea consumatorilor privind nivelul de zgomot
Se admite introducerea pe piata a aparatelor electrocasnice numai daca informatiile privind nivelul zgomotului transmis prin aer este publicat/afisat; aceste informatii sunt puse la dispozitie de producator sau de importator. In cazul in care legislatia nationala in vigoare prevede pentru anumite familii de aparate electrocasnice (aparate frigorifice de uz casnic) existenta unei etichete privind eficienta energetica, inscrierea informatiilor referitoare la zgomotul transmis prin aer se face pe aceasta eticheta.

Abateri ca: lipsa inscrierii pe eticheta a informatiilor privind nivelul zgomotului transmis prin aer, inscrierea incorecta a informatiilor referitoare la nivelul de zgomot (diferente intre valoarea nivelului zgomotului inscris pe fisa produsului si valoarea inscrisa pe eticheta de eficienta energetica) etc, au fost constatate la 172 de operatori economici din judetele Bistrita Nasaud, Satu-Mare, Neamt, Salaj, Bucuresti etc.

2. Afisarea la loc vizibil a unei plachete cu numarul INFO CONSUMATOR (telefonul consumatorului – apel gratuit in reteaua Romtelecom) 0800 080 999, precum si adresa si numarul de telefon ale CJPC, respectiv ale CPCMB, in a carui raza se afla operatorul economic.
Abatere constatata la 24 de operatori economici din judetele Arges, Suceava, Dambovita etc.

3. Alte abateri (legalitatea functionarii, afisarea in mod vizibil a denumirii unitatii, a codului unic de inregistrare la registrul comertului din care sa rezulte obiectul de activitate al societatii pentru care este autorizata sa functioneze, precum si afisarea si respectarea orarului de functionare, afisarea preturilor etc.)
Abatere constatata la 54 de operatori economici din judetele Calarasi, Bihor, Neamt, Harghita, Mures, Arges, Olt etc.

Sfaturi pentru consumatori

Se va verifica existenta marcajului CE care arata ca echipamentul respecta conditiile tehnice impuse de reglementarile Uniunii Europene privind nivelul zgomotului transmis prin aer. Necesitatea cunoasterii valorii zgomotului emis rezulta din nevoia de a asigura conditii confortabile de utilizare a echipamentelor in activitatile casnice curente.

Biroul de presa
28.07.2010

Sursa : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Costin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 3946
Varsta : 56
Localizare : RO
Stare de spirit : optimist
Data de inscriere : 11/11/2008

http://www.e-rusu.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum