TRANSLATE
Multumim!
Publicitate
Recomandari
RO-
DATASAT

RO-
e-avantaj

4G
WiMAX

Service TV

Softuri TV

Parteneri
DTH - receptie TV satelit

Depanare Grup

e-Decodare Grup


Ремонт аппаратуры (схемы, справочники, документация)

PublicitateTop postatori
Costin (3952)
 
stanley (726)
 
titus08 (663)
 
BUGHIU (632)
 
fox (229)
 
Florin Tv (172)
 
nicumicu47 (103)
 
ionica68 (88)
 
schiopuion (85)
 
necula.vasile (66)
 

Google PageRank
Powered by MyPagerank.Net
Informatii trafic
Google bot
Schimb

DRW-ALL100 (Philips DVDR610,615,616)

In jos

DRW-ALL100 (Philips DVDR610,615,616)

Mesaj Scris de g_fane39 la data de Dum 2 Apr 2017 - 18:51

Detin de mai multi ani un dvd-recorder ALLVIEW DRW-ALL100 ce a functionat (utilizare f rara) fara probleme pana in urma cu cca doua saptamani.
La un moment dat l-am gasit, in priza fiind, cu afisajul blocat pe ora 12:00 si fara a reactiona la niciuna din comenzile (inclusiv cea de Standby/ON) de pe panoul frontal. De asemenea nu ia nici comenzile date prin telecomanda, insa icoana-martor corespunzatoare de pe afisaj palpaia cand apasam tastele, indicand ca aparatul receptiona emisia IR,fara sa execute ceva.

L-am scos din priza si lasat un timp,in speranta ca ar fi ceva aleator,insa ulterior realimentarii afisajul (tip VFD - Vacuum Fluorescent Display) nu s-a mai aprins.

Dupa ce am desfacut aparatul,am constatat ca interiorul este in fapt Philips, avand placile si schema corespunzatoare modelelor DVDR610,615,616.
Am masurat tensiunile de pe placa de baza, ce contine si microcontrolerul (TMP87CM74AF) pt display, si par in regula (3,3/5/12/33/-27/-5), cu sau fara conectorii celorlalte placi.
Am schimbat cuartul de 27khz si masurat tensiunile pe ambele cristale (si pe cel de 8Mhz),parand a fi in regula. Nu detin osciloscop...facand o verificare cu o sonda TTL pe cele doua oscilatoare ale microcontrolerului,ar parea ca am oscilatii. Insa pe pinul 19 al controlerului,unde ar trebui sa am vreo 4-5V,am 0V (aici ar trebui sa fie semnalul de 40khz ce comanda mai departe etajul ce produce tensiunea de alimentare a VFD).

Am cunostinte de electronica,care a ramas la nivel de pasiune,ocazional reparand diversele casnice, pentru mine sau prieteni.
Intrucat nu sunt familiarizat (incerc inca) cu modul de functionare a acestui gen de aparat,rog sprijin pentru a intelege cum opereaza,respectiv in ce ordine sunt activate diversele etaje dupa alimentare,in standby,on samd.
Microcontrolerul mentionat este responsabil de gestionarea afisajului,a placii cu butoanele frontale si a senzorului IR. Este posibil ca acesta sa fie defect, desi l-am gasit cu afisajul functionand?...deci generatorul intern de 40khz functiona...nu inteleg de ce ulterior realimentarii nu a mai afisat nimic (de asemenea nicio comanda nu este luata)...este cumva comandat de pe placa digitala ce contine mircoprocesorul ce gestioneaza intregul aparat?...caci microcontrolerul functioneaza in mod SLAVE (cel putin asa se mentioneaza in catalog si manualul servis pt DVDR610,615,616)...de unde ar putea primi vreo comanda ce l-ar putea inhiba...este cumva defect?...ce verificari trebuie sa mai fac in privinta (pt a stabili daca e defect) sa sau a altor componente...

Va multumesc anticipat pentru sprijin. Toate cele bune!

g_fane39

Numarul mesajelor : 1
Varsta : 79
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 02/04/2017

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum