TRANSLATE
Multumim!
Publicitate
Recomandari
RO-
DATASAT

RO-
e-avantaj

4G
WiMAX

Service TV

Softuri TV

Parteneri
DTH - receptie TV satelit

Depanare Grup

e-Decodare Grup


Ремонт аппаратуры (схемы, справочники, документация)

PublicitateTop postatori
Costin (3953)
 
stanley (726)
 
titus08 (682)
 
BUGHIU (632)
 
fox (235)
 
Florin Tv (182)
 
nicumicu47 (103)
 
ionica68 (94)
 
schiopuion (85)
 
necula.vasile (67)
 

Cei mai activi postatori ai lunii
valioval
 
titus08
 
coconut
 
Florin Tv
 
ionica68
 
andiyvdo
 
zsolt_becze
 
Alexxandru
 

Google PageRank
Powered by MyPagerank.Net
Informatii trafic
Google bot
Schimb

Cum protejam aparatele alimentate la retea ?

In jos

Cum protejam aparatele alimentate la retea ?

Mesaj Scris de Costin la data de Joi Sept 10, 2009 11:40 am

Suntem invadati de tot mai multe aparate electronice. Tot mai mici, performante din ce in ce mai mari, preturi de neimaginat cu ani in urma, dar, in acelasi timp, mult mai sensibile la variatiile tensiunii de alimentare. Cum in ultima vreme la prizele noastre parametrii energiei electrice par a o lua razna (din cauza intemperiilor, interventiilor mai mult sau mai putin autorizate, instalatiilor de transport si interioare neintretinute...), trebuie sa cautam metode de protectie.


Ce aparate putem folosi in acest scop?
1. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] - cel mai simplu dispozitiv de protectie este conceput sa deconecteze consumatorul in caz de supratensiune . 
2. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. Deconecteaza aparatele protejate la supratensiune.
3. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. Model 2. Deconecteaza aparatele protejate la supratensiune si realizeaza protectia aparatelor telefonice la supratensiuni pe linia telefonica si supratensiuni pe cablul TV (descarcari atmosferice).
4. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. Protejeaza consumatorii la supratensiune si deconecteaza automat de la retea consumatorii secundari cand consumatorul master este oprit.
5. Stabilizatoare de tensiune. Asigura o tensiune constanta aparatelor alimentate, indiferent de fluctuatiile tensiunii de intrare (retea). Sunt mai multe tipuri (cu amplificator magnetic, electronice si cu motor). 
6. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] (UPS) - utilizate in general la consumatori foarte sensibili, de putere relativ mica (UPS-urile de mare putere sunt extrem de scumpe). Generatiile mai noi sunt dotate cu microprocesor (analizeaza mai multi parametri ai energiei electrice -tensiune, frecventa, etc.). In caz de avarie a retelei (supratensiune, subtensiune, frecventa mare, mica) deconecteaza consumatorul de la reteaua electrica si-l conecteaza la un invertor intern alimentat cu acumulator. Sursa trebuie sa alimenteze consumatorul un timp limitat pana la revenirea retelei in parametri nominali sau sa asigure oprirea in conditii de securitate a aparatelor.


Toate metodele de protectie enumerate au rolul si limitele lor.
Oricare dintre ele este mai buna decat nimic, mai ales in cazul aparatelor scumpe.
Desigur, UPS-ul este cel mai bun, dar si cel mai scump, are o viteza de reactie mare, desi, in practica, sunt situatii cand o cadere de tensiune il pacaleste si reseteaza PC-ul, de exemplu.


Desi aparatele au un regim de lucru Stand-by, in toate manualele utilizatorului este specificat faptul ca aparatele aflate sub tensiune nu se lasa nesupravegheate. Cum supravegheati un aparat aflat in stand-by cand sunteti la serviciu? 
Cladirile mai noi, cladirile de birouri, hotelurile, au instalatii care se autodeconecteaza la parasirea incintelor. 
Nu trebuie sa exageram, dar atunci cand lipsim mai mult din locuinta nu gresim daca deconectam din intrerupatoarele lor toate aparatele electrice (mai putin cele cu functionare continua, cum ar fi frigiderul, sistemul de alarma s.a.).


O alta metoda de protectie - asigurarea bunurilor din locuita. Firmele de asigurare preiau riscurile pentru un comision deloc neglijabil.


Si, ultima metoda - asezati cu grija aparatul in ambalajul original. Porniti-l la sarbatori si cand aveti musafiri. Nu-i 100% sigura dar micsorati riscul unei avarii. 


Sa auzim de bine!
avatar
Costin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 3953
Varsta : 56
Localizare : RO
Stare de spirit : optimist
Data de inscriere : 10/11/2008

http://www.e-rusu.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum